Treceți la conținutul principal

Muntii Siriu - catre Lacul Vulturilor

Data: 1 Mai 2011
Participanti: Alis, Iulia, Radu, Virgil, Vlad, Hasmig si eu
Locatia: Muntii Siriu, judetul Buzau


I' m back. Dupa o lunga perioada în care prea multe s-au întâmplat, si în care prea putin am fost la munte, I' m back. ;) A fost o iarna fara iesiri, cu exceptia celei din Retezat despre care voi scrie alta data.
Înca o data încercam sa ajungem la Lacul Vulturilor, dupa ce acum 1 an mai încercasem în prima mea experienta pe munte. Mai multe despre prima iesire in muntii Siriu aici.
Nici de data asta nu am reusit, insa a treia oara, care va fi curând, va fi una cu noroc.

Hotarâram o mica iesire de 1 mai, si ca sa nu ne precipitam in vesnicele locuri de pe Valea Prahovei sau Vama Veche, alegem sa mergem în Întorsura Buzaului, si eventual sa încercam înca o data sa ajungem la Lacul Vulturilor. 
 
Mica pauza la Lacul Siriu:




Valea Nehoiului vazuta de la Lacul Siriu: 

Ajungem în localitatea Întorsura Buzaului, locul unde voiam sa ne cazam. Pensiunea era foarte bine îngrijita si ospitaliera. (pensiunea Beatrice) însa localitatea era dezamagitoare, nimic de vizitat sau de facut vreo plimbare.
Decidem sa mergem la Brasov, profitam de vremea buna, ne plimbam si facem poze. Decidem ca vom intra a doua zi în traseu, mai ales ca de data asta ma documentasem, stiam unde e intrarea si cam pe unde trebuie sa mergem.
Brasov vazut din zona zidului cetatii:


Brasovul vazut din turnul Vânatorilor:


Radu, sus în turnul Vânatorilor:


Mim, prin oras:

Poza de grup:


Încheiem ziua cu vin rosu si alb, la pensiunea unde eram cazati. Înca nu eram siguri daca vom aborda traseul pana sus la Lacul Vulturilor. Virgil isi dorea, eu însa ziceam ca nu prea aveam asa mult timp la dispozitie.
Dimineata totusi, am decis sa încercam, dar având în vedere ca nu eram prea bine echipati, si ca weekendul e mai mult de relaxare , vom merge cât vom putea, si apoi ne întoarcem.
De la pensiune dimineata vedeam masivul Ciucas:


În drum spre traseu am vizitat si rezervatia de zimbri din Bradet (Întorsura Buzaului). Nu erau prea spectaculosi, niste vaci ceva mai mari. Un zimbru:


De data asta am nimerit traseul, mai citisem câte ceva stiam un pic mai multe acum. Cu toate acestea, traseul este foarte prost marcat, si semnalizat. Intr-o intersectie, desi am mers cu un alt grup care voia sa ajunga tot la Lacul Vulturilor, am facut dreapta in loc de stânga, am gresit drumul si astfel am pierdut cam 1 ora balaurind aiurea. Eu si Virgil ne-am promis ca data viitoare cand mergem acolo, sa punem în acel loc o placuta indicatoare .

Intrarea în traseu se face prin Valea Neagra. Cum treci peste viaduct, se face un drum pietruit care coboara, spre stânga în sensul de mers spre Brasov. Masinile pot fi lasate aici, si se porneste pe picioare pâna la podul ce traverseaza Buzaul.
Viaductul din Valea Neagra:


Intrarea în traseu, pe lânga cabana Valea Neagra:


Pe drum ne-am întâlnit cu alt grup de drumeti, am mers o vreme cu ei. Am gresit cu totii drumul si în final ne-am separat. Marcajul este banda rosie, traseul este destul de usor, însa este destul de prost semnlizat.
Poza pe traseu, Virgil cocotat:


Cascada pe traseu:


Poza pe traseu:


Dupa vreo 4-5 ore de mers, am decis ca e mai bine sa ne întoarcem. Vom reveni alta data, vom pleca în traseu de dimineata devreme, asa cum se face, si asta se va întâmpla curând. :)
Un weekend mai mult de relaxare dupa toata perioada agitata din ultimele luni, care mi-a redeschis pofta de drumetii. Sper sa fie cât mai multe, si cât mai spectaculoase anul asta.


Comentarii

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Vulcanii Noroiosi - Berca, Buzau

Data:  6 Noiembrie Participanţi:  Iulia, Ioana, Radu , Virgil, eu Locaţia:  Vulcanii Noroioşi E ceva ciudat cu vremea asta, e cald de câteva săptămâni de parcă ar veni primavăra, aşa că ne-am decis să ieşim un pic din Bucureşti pentru a profita înca de vreme. După un brain-storming cumplit, care a durat 30 de secunde am venit eu cu ideea să mergem la Vulcanii Noroioşi şi a rămas stabilit aşa :) Nu eram foarte grăbiţi aşa că am plecat sâmabătă dimineaţa destul de târziu. Întrucât Ioana era la părinţii ei la ţară, undeva la 30 km de Ploieşti , în comuna în care s-a născut Ion Luca Caragiale, am făcut un mic ocol pentru a o lua şi pe ea cu noi după care la drum către Berca, jud. Buzău. Soare, prieteni şi vreme bună, prea multe nu sunt de spus despre ieşirea asta scurtă. Vulcanii noroioşi se formează prin ieşirea la suprafaţă a gazelor din pământ, într-o regiune cu sol argilos ce permite formarea acestor vulcani. Fenomenul e interesant, eu mai fusesem aici dar am revenit cu p

Munţii Ciucaş - Culmea Gropşoarele

Data : 1 mai 2010 Participanti : eu,Virgil,Bogdan,Radu,Oana,Cipi,Nona,Raluca,Cosmin,Elena Locatie : statiunea Cheia, muntele Rosu, culmea Gropsoarele Ruta : Bucuresti-Ploiesti-Cheia (DN1A - asfalt acceptabil, drum destul de aglomerat) Altitudinea maxima atinsa : Vârful Gropsoarele: 1883m Diferenta nivel : 1883 - 1280 = 603 m Traseu : cabana Muntele Rosu - La Rascruce (marcaj triunghi rosu pe fond alb). Un nou weekend , o noua încercare de a urca pe munte. Pentru ca era 1 mai, a fost mai usor sa ne mobilizam ceva mai multi pentru o iesire, asa ca, sub pretextul unui gratar am pornit catre Cheia, jud. Prahova. Gândul meu era însa sa urc pe munte, si gasisem deja un traseu de o ora si jumatate. Ne-am gândit ca gibonii se vor duce pe valea Prahovei, si ca pe aici va fi liber, însa cei 140 de km dintre Bucuresti si Cheia au fost facuti cu greu. Giboni erau si aici, masinile nu erau însa asa luxoase ca pe centura Ploiestului unde am ramas si noi blocati 15 minute alaturi de stoarfe ieftine

Vârful Moldoveanu - 14 ore de marş prin masivul Făgăraş

Data: 27-29 August Participanţi : ecoXtrem Locaţia: Munţii Făgăraş Traseu efectuat: Complex Sâmbata de sus - Salvamont Sâmbata - Fereastra Mare a Sâmbetei - Valea Rea - Vârful Moldoveanu şi retur :) Se plănuise de ceva vreme ieşirea pe Moldoveanu, în Făgăraş, iar eu îmi doream mult să ajung acolo. Ne-au avertizat că o sa fie dur, că o sa mergem 14 ore aşa că am fost câteva seri la alergat prin Poli, în speranţa că ...fac ceva condiţie fizică. Un pic de dezamăgire când nici Radu, nici Ioana, Costi sau Virgil nu au mai vrut sa vină, dar entuziasmul meu a ramas încă la cote înalte, aşa că vineri dimineaţa, la ora 5.30 eram singurel în Gara de Nord. (nu chiar singurel, ci cu cei de la EcoXtrem, it's a way of saying..). Toata pofta de munte pe care o acumulasem s-a pierdut pe drumul lung către Braşov,în aşteptarea de 2 ore din gara din Braşov, şi în trenul desprins dintr-o ţară africană care ne-a dus din Braşov până în Ucea. Ca să nu stau în gară 2 ore, am dat o tură prin Braş