Treceți la conținutul principal

Pițipoanca de Bruxelles - versiunea belgiană




Acest post nu are legătură cu vreo călătorie pe care am făcut-o însă este amuzant și am dorit să împărtășesc experiența.

Dacă credeați că pițipoance sunt doar la noi în România, v-ați înșelat. Ele sunt o specie omi-prezentă, așadar pot fi găsite și aici în Belgia dar sub o formă puțin modificată.

Într-o dimineață obișnuită, mergeam spre muncă în autobuz. Mă așez lângă o domnișoară nici urâtă nici frumoasă, nici ratată, nici specială, nici parfumată - ba mai degrabă puțin mirositoare. Era pur și simplu specia normală care nu iese cu nimic în evidență. Asta până și-a dat drumul la gură.

Vorbind la telefon tare - cum altfel??!! -  cu o altă reprezentantă a speciei pițipoancă normală, am aflat despre distinsa domnișoară că are probleme cu părul. Mai precis îi cade, ”FATĂ”, mult, cum nu s-a mai văzut.  Și pentru că nu știa ce să facă, și pentru a nu rămâne cheală s-a văitat unei alte prietene. Aceasta din urmă a sfătuit-o să facă un lucru genial: să se spele cu USTUROI în cap.

Zis și făcut, fătuca și-a făcut o pastă de usturoi cu ulei de măsline și s-a masat bine pe toate rădăcinile, așa cum chiar ea a zis. Problema a fost că, după clătire, oh well, mirosul de usturoi nu mai ieșea. S-a spălat ea de 5 ori în ziua cu pricina dar mirosul tot insista. Atât de tare încât primul lucru pe care au întrebat-o colegii când a ajuns la școală a fost dacă a mâncat Șaorma de dimineață. Mă rog, ei nu au șaorma au kebab, dar era cu de toate :))

De fapt, așa cum chiar ea a precizat, nici după 5 luni mirosul nu a dispărut în totalitate, de fapt așa cum chiar ea a recunoscut și cum eu am simțit, încă mirosea a usturoi.

PRICELESS MOMENTS in the 66 bus!

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Vulcanii Noroiosi - Berca, Buzau

Data:  6 Noiembrie Participanţi:  Iulia, Ioana, Radu , Virgil, eu Locaţia:  Vulcanii Noroioşi E ceva ciudat cu vremea asta, e cald de câteva săptămâni de parcă ar veni primavăra, aşa că ne-am decis să ieşim un pic din Bucureşti pentru a profita înca de vreme. După un brain-storming cumplit, care a durat 30 de secunde am venit eu cu ideea să mergem la Vulcanii Noroioşi şi a rămas stabilit aşa :) Nu eram foarte grăbiţi aşa că am plecat sâmabătă dimineaţa destul de târziu. Întrucât Ioana era la părinţii ei la ţară, undeva la 30 km de Ploieşti , în comuna în care s-a născut Ion Luca Caragiale, am făcut un mic ocol pentru a o lua şi pe ea cu noi după care la drum către Berca, jud. Buzău. Soare, prieteni şi vreme bună, prea multe nu sunt de spus despre ieşirea asta scurtă. Vulcanii noroioşi se formează prin ieşirea la suprafaţă a gazelor din pământ, într-o regiune cu sol argilos ce permite formarea acestor vulcani. Fenomenul e interesant, eu mai fusesem aici dar a...

Munţii Ciucaş - Culmea Gropşoarele

Data : 1 mai 2010 Participanti : eu,Virgil,Bogdan,Radu,Oana,Cipi,Nona,Raluca,Cosmin,Elena Locatie : statiunea Cheia, muntele Rosu, culmea Gropsoarele Ruta : Bucuresti-Ploiesti-Cheia (DN1A - asfalt acceptabil, drum destul de aglomerat) Altitudinea maxima atinsa : Vârful Gropsoarele: 1883m Diferenta nivel : 1883 - 1280 = 603 m Traseu : cabana Muntele Rosu - La Rascruce (marcaj triunghi rosu pe fond alb). Un nou weekend , o noua încercare de a urca pe munte. Pentru ca era 1 mai, a fost mai usor sa ne mobilizam ceva mai multi pentru o iesire, asa ca, sub pretextul unui gratar am pornit catre Cheia, jud. Prahova. Gândul meu era însa sa urc pe munte, si gasisem deja un traseu de o ora si jumatate. Ne-am gândit ca gibonii se vor duce pe valea Prahovei, si ca pe aici va fi liber, însa cei 140 de km dintre Bucuresti si Cheia au fost facuti cu greu. Giboni erau si aici, masinile nu erau însa asa luxoase ca pe centura Ploiestului unde am ramas si noi blocati 15 minute alaturi de stoarfe ieftine...

Vârful Moldoveanu - 14 ore de marş prin masivul Făgăraş

Data: 27-29 August Participanţi : ecoXtrem Locaţia: Munţii Făgăraş Traseu efectuat: Complex Sâmbata de sus - Salvamont Sâmbata - Fereastra Mare a Sâmbetei - Valea Rea - Vârful Moldoveanu şi retur :) Se plănuise de ceva vreme ieşirea pe Moldoveanu, în Făgăraş, iar eu îmi doream mult să ajung acolo. Ne-au avertizat că o sa fie dur, că o sa mergem 14 ore aşa că am fost câteva seri la alergat prin Poli, în speranţa că ...fac ceva condiţie fizică. Un pic de dezamăgire când nici Radu, nici Ioana, Costi sau Virgil nu au mai vrut sa vină, dar entuziasmul meu a ramas încă la cote înalte, aşa că vineri dimineaţa, la ora 5.30 eram singurel în Gara de Nord. (nu chiar singurel, ci cu cei de la EcoXtrem, it's a way of saying..). Toata pofta de munte pe care o acumulasem s-a pierdut pe drumul lung către Braşov,în aşteptarea de 2 ore din gara din Braşov, şi în trenul desprins dintr-o ţară africană care ne-a dus din Braşov până în Ucea. Ca să nu stau în gară 2 ore, am dat o tură prin Braş...