Treceți la conținutul principal

Sibiu + un concert pe care l-am așteptat ani de zile



Îmi era dor de România deși am fost acasă acum 2 luni. Pentru că Poets of the Fall au concert la Sibiu în cadrul ArtMania....am zis că e momentul potrivit pentru a merge acasă.



 Așa că joi seara după muncă fuga la aeroport și în doar 3 ore sunt în România. :)
Like in good old times, plănuisem plecarea la Sibiu împreună cu Radu, Dragoș, Nona, Bogdan și Iulia. De data asta fetele conduc...adică Nona și Iulia. Femeile sunt la putere se pare :D

Bogdan, Dragoș, Radu și mașina Nonei:

Iulia și o bucată din a ei: (mașină)


Mică pauză de cafea/țigări/suc la un OMV de pe autostradă. I missed this...it feels so good:)


Valea Oltului îmi place foarte mult ca de fiecare dată. Poate că nu avem noi autostrăzile din Belgia dar cu siguranță nici ei nu au Carpații noștri și Oltul.
 Am găsit o jucărie la Nona în mașină așa că am decis să o maltratăm puțin:


L-am maltratat puțin și pe Radu:


Într-un final am ajuns la Sibiu. Trebuie să scriu că fetele au condus foarte bine, nu repede dar bine.
Cum am parcat, am găsit cu Iulia o catedrală pe care nu o mai văzusem acolo deși am fost de multe ori în Sibiu. Să aruncăm o privire, zic eu cu Iulia:


 Biserica este Catedrala Mitropolitană din Sibiu. A fost construită la inceputul secolului 20 și este o copie a catedralei Sfânta Sofia din Instanbul. Planul de construite a catedralei a aparținut mitropolitului Andrei Șaguna, care a urmat sfatul împăratului Francis Iosif I, de la Viena. Mai multe detalii despre catedrala aici.

După o scurtă plimbare a urmat concertul. Pentru mine a fost de departe cel mai frumos concert la care am participat vreodată. Mi-am dorit de ani de zile să îi aud/văd și acum ...totul era realitate :) Am fost în primele rânduri fredonând toate melodiile. Thank you Poets of the Fall.


A doua zi, pentru că era o zi cu soare și toată lumea dormea, am decis că ar fi frumos să dau o tură prin oraș și să fac câteva poze. Nu vin în fiecare zi la Sibiu.
Orașul e ...evident foarte frumos. Chiar și zonele care nu au fost renovate arată bine. În plus...lumea e relaxată se bucură să stea la o cafea la terasă sau să plimbe câinele. Un pic seamană cu Brusels, dar parcă îmi place mai mult. Cred că e din cauză că e frumos ca în vest și totuși e acasă.

Primăria și muzeul Bruckenthal:

Turnul bisericii evanghelice văzut din Piața Mică:

Piața mică plină de terase, pline de turiști:



Undeva aproape de podul minciunilor. Podul este cel mai vechi pod de fontă din România și a fost construit în 1859 făcând legătura între Piața Mică și Piața Huet. Numele său vine de la o legendă care spune că pe acest pod băieții le jurau iubire veșnică tinerelor fete iar apoi le înșelau în timp ce fetele mințeau că sunt virgine. :) Măcar nu e discriminare, toată lumea minte! :))




Vedere de pe podul Mincinoșilor:



Case cu ochi în Sibiu. Sunt peste tot....și nu le-aș fi observat dacă Dragoș nu îmi atrăgea atenția.



 Iar la final, după plimbare o cafea de dimineață cu prietenii mei e lucrul cel mai bun:


Și încă câțiva:

Și încă:



Comentarii

  1. Nice:) Imi place ca ai scris acasa cu italic:) it means smth for you:) in poza cu masina era cea din dreapta, nu?:D

    RăspundețiȘtergere
  2. :)) Pai..unde e acasa? :D
    Da da sigur Iulia...Ferrari ala era al tau. One day maybe!

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Munţii Ciucaş - Culmea Gropşoarele

Data : 1 mai 2010 Participanti : eu,Virgil,Bogdan,Radu,Oana,Cipi,Nona,Raluca,Cosmin,Elena Locatie : statiunea Cheia, muntele Rosu, culmea Gropsoarele Ruta : Bucuresti-Ploiesti-Cheia (DN1A - asfalt acceptabil, drum destul de aglomerat) Altitudinea maxima atinsa : Vârful Gropsoarele: 1883m Diferenta nivel : 1883 - 1280 = 603 m Traseu : cabana Muntele Rosu - La Rascruce (marcaj triunghi rosu pe fond alb). Un nou weekend , o noua încercare de a urca pe munte. Pentru ca era 1 mai, a fost mai usor sa ne mobilizam ceva mai multi pentru o iesire, asa ca, sub pretextul unui gratar am pornit catre Cheia, jud. Prahova. Gândul meu era însa sa urc pe munte, si gasisem deja un traseu de o ora si jumatate. Ne-am gândit ca gibonii se vor duce pe valea Prahovei, si ca pe aici va fi liber, însa cei 140 de km dintre Bucuresti si Cheia au fost facuti cu greu. Giboni erau si aici, masinile nu erau însa asa luxoase ca pe centura Ploiestului unde am ramas si noi blocati 15 minute alaturi de stoarfe ieftine

Vârful Moldoveanu - 14 ore de marş prin masivul Făgăraş

Data: 27-29 August Participanţi : ecoXtrem Locaţia: Munţii Făgăraş Traseu efectuat: Complex Sâmbata de sus - Salvamont Sâmbata - Fereastra Mare a Sâmbetei - Valea Rea - Vârful Moldoveanu şi retur :) Se plănuise de ceva vreme ieşirea pe Moldoveanu, în Făgăraş, iar eu îmi doream mult să ajung acolo. Ne-au avertizat că o sa fie dur, că o sa mergem 14 ore aşa că am fost câteva seri la alergat prin Poli, în speranţa că ...fac ceva condiţie fizică. Un pic de dezamăgire când nici Radu, nici Ioana, Costi sau Virgil nu au mai vrut sa vină, dar entuziasmul meu a ramas încă la cote înalte, aşa că vineri dimineaţa, la ora 5.30 eram singurel în Gara de Nord. (nu chiar singurel, ci cu cei de la EcoXtrem, it's a way of saying..). Toata pofta de munte pe care o acumulasem s-a pierdut pe drumul lung către Braşov,în aşteptarea de 2 ore din gara din Braşov, şi în trenul desprins dintr-o ţară africană care ne-a dus din Braşov până în Ucea. Ca să nu stau în gară 2 ore, am dat o tură prin Braş

Weekend în Olanda

Când : 19-20 Octombrie 2013 Participanți : eu, Jose, Alina și Vali Ruta : Bruxelles - Amsterdam - Delft - Gouda - Rotterdam - Bruxelles English version will be added soon! Ziua 1: Vali și Alina au venit din nou în vizită pe la mine (ce bine!) și pentru că Bruxelles e cam mic și au cam văzut tot data trecută, am decis să încercăm puțin Olanda. Deși planul inițial era să ne ”facem de cap în Amsterdam”, am decis că e mai bine să facem un mic tur al Olandei. Așa că sâmbătă dis-de-dimineață demarăm. Nu înainte ca Alina să se plângă că e prea noapte afară ca să deschidă ochii și să coboare din pat! E adevărat, aici suntem mai la nord și soarele răsare mai târziu și apune devreme iarna. Și am pornit la drum. În doar 2 ore suntem deja la Amsterdam. Traseul e foarte simplu: prin Antwerp, Breda și apoi Utrecht tot pe autostrăzi mergem. Nu ne-am putut abține să nu remarcăm cu tristețe că România nu va avea niciodată o astfel de infrastructură: 6 benzi pe sensul de mers, asfalt imp