Treceți la conținutul principal

Let's do it Romania în Micşuneştii Mari - jud. Ilfov

Data: 25 Septembrie
Participanţi: o întreagă echipă.
Locaţia: Micşuneştii Mari, jud. Ilfov

Azi am ajutat România!


Mă simt oarecum dator să fac ceva bun pentru România, aş vrea să fac aşa încât sa fiu prosper şi eu dar să dau de lucru şi oamenilor, să contribui la o evoluţie. Aşa am gândit mai mereu, până în ultimii ani când am încetat să mai sper că în timpul vieţii noastre ceva bun va fi şi aici.
Am participat azi, cu Irina de la EcoXtrem, si cu câţiva copii de la grădiniţa unde ea e educatoare la a face o ţară mai curată. Pe scurt, entuziasm pentru că atât de mulţi oameni s-au alăturat, dar dezamăgire faţa de gradul de civilizaţie al oamenilor, si şansele ca ei să îşi schimbe obiceiurile.

Din păcate mie organizarea aceste acţiuni mi s-a părut destul de slăbuţă, mediatizare insuficientă, se putea mai mult, dar scopul nu e să critic ci să felicit pentru demers.
O altă idee e că, noi am strâns căteva mormane, de pe câmpuri şi păduri, dar cu mizeria de pe marginea şanturilor, din faţa blocurilor ce facem?

Locul de care trebuia să ne ocupăm: Micşuneştii Mari, la 40km de Bucureşti înspre Snagov. Echipa: 18 adulţi si 6 copii de grădiniţă. Rezultat: cam 100 de saci de gunoaie, 3 mormane curăţate.

Dis de dimineaţă la BricoStore Băneasa ne-am reunit pentru instructaj. I-am cunoscut şi pe restul oamenilor, copii cu părintii lor, eu cu excepţia Irinei nu mai ştiam pe nimeni. Agitaţie, lume multă, e bine, lumea se mobilizează. Cei mai multi sunt tineri, de vârsta mea, dar am văzut şi oameni maturi şi copii.

Destinaţia era un câmp la marginea satului Micşuneştii Mari, coumna Nuci. Cu mănuşi şi saci, ne-am pus pe treabă, şi in 3 ore am strâns 100 de saci de gunoaie. Problema a fost că gunoaile sunt de multă vreme acolo, trăgeai de o pătură şi mai găseai înca 2 putrezite sub ea.
Copii au participat activ, mai mult se distrau, ei credeau ca am venit "să facem gunoiul" dar Irina îi corecta mereu: "să strângem gunoiul". Părinţii lor, unii mai harnici, alţii mai mult cu gura, dar ..una peste alta am pus toţi cotul la treabă.

Ce am găsit prin gunoaie: păi ...pamperşi folosiţi, pantofi de damă mărimea 41 :)) (o femeie mare sau vre-un travestit) uşa de Dacie, parbriz de Dacie, o rochie, multe ţevi, 2 buchete de mireasă şi un căţeluş (viu) care işi făcuse culcuş prin gunoaie.

După ce a apărut căţelul, pe copii i-am pierdut, erau ocupaţi sa il spele, să îi dea mâncare şi să îi zică "Te iubesc căţelule".

Au apărut si 2 săteni. Când le-am spus ce facem şi-au făcut cruce, apoi au recunoscut că ei sunt vinovaţi, că deşi au tomberoane, si contract cu salubrizarea, lumea din sat vine aici la margine şi aruncă gunoiul , pentru că......aşa sunt ei obişnuiţi şi aşa fac ei mereu.

Aşadar, campania asta trebuia corelată şi cu afişe, poate preoţii să le zică oamenilor duminica la biserică, să îi înveţe, pentru ca ei nu ştiu ....ei fac aşa cum au fost obisnuiţi.
In final, oamenii noştri din sat au concluzionat....ROMÂNIA = ŢIGĂNIE şi au mai adăugat aşa de închiere că Băsescu e de vină. :)


Asta a fost Let s do it Romania! pentru mine, felicitări pentru organizare, şi mă bucur mult că mai sunt oameni cu bun simţ.
Let's do it Romania!

Dimineaţa la punctul de înregistrare din Băneasa:


Câmpul de luptă:

Am început treaba:

Irina şi copiii de la grădiniţă:


Te iubesc căţelule!

Cam aşa arăta locul la plecarea noastră:


O parte din sacii cu mizerie, rezultatul muncii noastre:



Şi echipa care a curăţat marginea satului Micşuneştii Mari:



Comentarii

  1. felicitari!...se vede ca ati avut ceva de munca, iar copiilr cred ca le-a placut cel mai mult mai ales ca au gasit si un catelus! felicitari inca odata!

    RăspundețiȘtergere
  2. Multam'.. s-au distrat copii da, sper sa le fi si ramas ceva in minte!

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Vulcanii Noroiosi - Berca, Buzau

Data:  6 Noiembrie Participanţi:  Iulia, Ioana, Radu , Virgil, eu Locaţia:  Vulcanii Noroioşi E ceva ciudat cu vremea asta, e cald de câteva săptămâni de parcă ar veni primavăra, aşa că ne-am decis să ieşim un pic din Bucureşti pentru a profita înca de vreme. După un brain-storming cumplit, care a durat 30 de secunde am venit eu cu ideea să mergem la Vulcanii Noroioşi şi a rămas stabilit aşa :) Nu eram foarte grăbiţi aşa că am plecat sâmabătă dimineaţa destul de târziu. Întrucât Ioana era la părinţii ei la ţară, undeva la 30 km de Ploieşti , în comuna în care s-a născut Ion Luca Caragiale, am făcut un mic ocol pentru a o lua şi pe ea cu noi după care la drum către Berca, jud. Buzău. Soare, prieteni şi vreme bună, prea multe nu sunt de spus despre ieşirea asta scurtă. Vulcanii noroioşi se formează prin ieşirea la suprafaţă a gazelor din pământ, într-o regiune cu sol argilos ce permite formarea acestor vulcani. Fenomenul e interesant, eu mai fusesem aici dar a...

Munţii Ciucaş - Culmea Gropşoarele

Data : 1 mai 2010 Participanti : eu,Virgil,Bogdan,Radu,Oana,Cipi,Nona,Raluca,Cosmin,Elena Locatie : statiunea Cheia, muntele Rosu, culmea Gropsoarele Ruta : Bucuresti-Ploiesti-Cheia (DN1A - asfalt acceptabil, drum destul de aglomerat) Altitudinea maxima atinsa : Vârful Gropsoarele: 1883m Diferenta nivel : 1883 - 1280 = 603 m Traseu : cabana Muntele Rosu - La Rascruce (marcaj triunghi rosu pe fond alb). Un nou weekend , o noua încercare de a urca pe munte. Pentru ca era 1 mai, a fost mai usor sa ne mobilizam ceva mai multi pentru o iesire, asa ca, sub pretextul unui gratar am pornit catre Cheia, jud. Prahova. Gândul meu era însa sa urc pe munte, si gasisem deja un traseu de o ora si jumatate. Ne-am gândit ca gibonii se vor duce pe valea Prahovei, si ca pe aici va fi liber, însa cei 140 de km dintre Bucuresti si Cheia au fost facuti cu greu. Giboni erau si aici, masinile nu erau însa asa luxoase ca pe centura Ploiestului unde am ramas si noi blocati 15 minute alaturi de stoarfe ieftine...

Vârful Moldoveanu - 14 ore de marş prin masivul Făgăraş

Data: 27-29 August Participanţi : ecoXtrem Locaţia: Munţii Făgăraş Traseu efectuat: Complex Sâmbata de sus - Salvamont Sâmbata - Fereastra Mare a Sâmbetei - Valea Rea - Vârful Moldoveanu şi retur :) Se plănuise de ceva vreme ieşirea pe Moldoveanu, în Făgăraş, iar eu îmi doream mult să ajung acolo. Ne-au avertizat că o sa fie dur, că o sa mergem 14 ore aşa că am fost câteva seri la alergat prin Poli, în speranţa că ...fac ceva condiţie fizică. Un pic de dezamăgire când nici Radu, nici Ioana, Costi sau Virgil nu au mai vrut sa vină, dar entuziasmul meu a ramas încă la cote înalte, aşa că vineri dimineaţa, la ora 5.30 eram singurel în Gara de Nord. (nu chiar singurel, ci cu cei de la EcoXtrem, it's a way of saying..). Toata pofta de munte pe care o acumulasem s-a pierdut pe drumul lung către Braşov,în aşteptarea de 2 ore din gara din Braşov, şi în trenul desprins dintr-o ţară africană care ne-a dus din Braşov până în Ucea. Ca să nu stau în gară 2 ore, am dat o tură prin Braş...